چاپ افست
افست یک سیستم چاپی است که امروزه به طور بسیار گسترده ای برای انجام انواع کارهای چاپی مانند : بروشور ، کاتالوگ ، پوستر ، کارت ویزیت فرم های عمومی و … که قرار است بر روی کاغذ و با تیراژ و کیفیت بالا چاپ شود مورد استفاده قرار میگیرد . چاپ افست ، رایجترین روش برای چاپ محصولاتی است که دارای تیراژ بالا هستند مانند : چاپ روزنامه بر روی رولهای بزرگ کاغذ نمونهای از چاپ افست میباشد .
در چاپ اُفست از سیستم رنگی ( فیروزه ای , ارغوانی , زرد , مشکی ) استفاده میشود و رنگها به صورت جدا گانه بر روی کاغذ چاپ میشوند . دستگاههای چاپ افست با توجه به مدل و قیمت آنها بین ۱ تا ۵ ستون رنگ دارند .
چاپ افست چیست ؟
نام دیگر چاپگ افست لیتوگرافی افست نیز میباشد . با استفاده از تکنولوژی های بکار رفته در چاپ افست ، این نوع چاپ از زینک های آلومنیوم ساخته شده است که برای انتقال تصویر بر روی کاغذ از سیلندر (پتو) استفاده و سپس تصویر را بر روی کاغذ پرس میکنند به این عمل چاپ افست میگویند. جوهر این نوع چاپ مستقیماً بر روی کاغذ منتقل نمیشود. در چاپگرهای افست، فایل ارسال شده به چهار رنگ تقسیم میشوند و این رنگ ها بر روی سطح ورقۀ آلومنیومی قرار میگیرد و چاپ میشود. چاپ افست با عملکردی روان و آسان در زمینۀ استفاده از آن یکی از بهترین و پرکاربرد ترین چاپگرها شناخته شده است زیرا تنظیمات آسانی دارد و کار با آن دشوار نیست و سریعتر از چاپگرهای دیگر عمل میکنند .
اگر قصد خرید بروشور، تراکت، کارتهای تجاری، پوستر و یا دیگر موارد در این زمینه را دارید ، در مرحله اول باید طراحی مناسب ، رنگ و چاپ باکیفیت را باید در نظر داشته باشید. اگر تمامی این موارد را هم با دقت مورد بررسی قرار دهید مهم ترین ویژگی را نباید فراموش کنید که آن هم انتخاب بین روشهای چاپی یعنی چاپ افست محصول مورد نظر میباشد.
کاربرد های چاپ افست :
امروزه چاپ افست در تمامی محصولات روزمره و صنعتی ما تاثیر مستقیمی دارد و اکثر محصولاتی که چاپی میباشند با استفاده از چاپگرهای افست انجام میشوند. از چاپ افست میتوان در روزنامه ها و در بسته بندی محصولات و تبلیغات برای شرکت ها و موسسه ها با بالاترین کیفیت استفاده کرد . کتاب ها و مجلات، نوعی دیگر از محصولاتی هستند که با چاپگرهای افست، انجام میشوند .
همچنین با استفاده از چاپ افست، میتوان کتاب های نفیس، اوراق اداری، انواع بروشور، انواع کاتالوگ، تمبر، کارتن مقوایی، پلیت های فلزی، انواع لیبل، انواع فرم، روزنامه، پوستر، نقشه، کارت ویزیت و … را مورد استفاده با این چاپ انجام میشود .
انواع چاپ افست
برای محاسبه قیمت چاپ با توجه به تعداد و نوع چاپ کافیست به بخش چاپ آنلاین هر یک از موارد زیر مراجعه کنید .
مزایای چاپ افست :
- میتوان از انواع متنوعی از کاغذها برای چاپ استفاده کرد.
- امکان چاپ با تیراژ بالا و هزینه پایین وجود دارد.
- کیفیت چاپ بسیار بالا است.
- در این روش، علاوه بر سیستم ۴ رنگ میتوان از رنگهای ساخته شدهی دیگری هم استفاده کرد.
معایب چاپ افست :
- برای چاپ محصولات با تیراژ پایین مقرون به صرفه نمیباشد .
- به دلیل نیاز به تهیهی زینک و پلیت ، عمل چاپ زمان بر خواهد بود .
- زمانی که کل اطلاعات را برای دستگاه چاپ تعریف میکنید ، پس از شروع کار دستگاه، دیگر امکان تغییر اطلاعات وجود ندارد و تا پایان کار ، اطلاعات اولیه را به همان صورت چاپ میکند.
تفاوت چاپ دیجیتال با چاپ افست :
- نوع کاغذدر چاپ افست میتوان از هر نوع کاغذی استفاده کرد و محدودیتی از نظر نوع ، جنس و گرماژ وجود ندارد. اما در چاپ دیجیتال ، از هر نوع کاغذی نمیتوان استفاده کرد که این یکی از معایب بزرگ چاپ دیجیتال به شمار میآید.
- هزینهدر تیراژهای کم تعداد، چاپ دیجیتال به صرفه تر از چاپ افست میباشد اما در پروژه های بزرگ تر ، قطعاً چاپ افست ، بهترین گزینه است.
- سرعتدر تیراژهای کم تعداد، سرعت چاپ دیجیتال بالاتر از چاپ افست میباشد اما با افزایش تعداد نسخه ها، سرعت افست بسیار بالاتر از دیجیتال است. به همین دلیل، اگر به صورت فوری نیاز به چاپ داشته باشید، چاپ افست گزینه خوبی نیست.
- کیفیتکیفیت چاپ تک رنگ مشکی در دیجیتال بهتر از کیفیت آن در افست میباشد. اما در چاپ چهار رنگ برعکس میباشند به صورتی که چهار رنگ اصلی در چاپگر افست، کیفیت به بهتر و بالاتری را نسبت به چاپگر دیجیتال دارد.
- حساسیت زینکدر چاپگر افست، صفحات آلومنیوم یا همان زینک، ممکن است به مرور زمان با توجه به برخی واکنش های شیمیایی دچار حساسیت شوند و منجر به تعویض زینک گردد که در این صورت، شامل بالا رفتن هزینه چاپ میشود.
- مقیاس کوچکمحدودیت چاپ افست، در مقیاس های کوچک خودش را نشان میدهد، چراکه صرف ندارد این نوع چاپ را در مقیاسی کوچک به کار گرفت. البته دقت داشته باشید، در صورت استفاده از چاپ افست در مقیاس پایین، بازهم کیفیت بالا را دریافت خواهید کرد، اما از لحاظ اقتصادی هزینۀ بالایی را میطلبد.
قیمت چاپ افست :
شرکت آریانوس ۹۰% محصولات مشتریان خود را به صورت فرم اختصاصی چاپ افست و با قیمت و تعرفه رقابتی در اختیار مشتریان قرار می دهد ، قیمت چاپ افست به عوامل زیادی بستگی دارد مانند انواع : سربرگ اداری , شرکتی ، یادداشت , کاتالوگ , بروشور دو لت و سه لت , پوستر تبلیغاتی ۵۰ در ۷۰ و پاکت نامه ، برگه ها ، ملخی , اوراق اداری ، ست اداری , دفترچه یادداشت , فاکتور فروش , فاکتور فروش کاربن دار ، فاکتور کاربن لس سه برگی ، گلاسه ، لیبل پشت چسب دار ، لیبل شیشه ای ، پوستر تبلیغاتی ، انواع ساک دستی تبلیغاتی و شاپینگ بگ ، چاپ طلاکوب، انواع کارت دعوت ، پستال و بیزنس کارت ، بر اساس نوع کاغذ (گرماژ) ، نوع چاپ (افست ) ، نوع کار (شیت اختصاصی یا عمومی ) روکش ، تیراژ کار ، تعداد رنگ و نوسانات قیمت کاغذ ، سایز و ابعاد وصحافی متغیر است، در این بخش سفارشات پرطرفدار مشتریان چاپ آریانوس ، که مبنای سفارش بر اساس ۱۰۰۰ عدد می باشد ، در صورت ای که هر یک از سفارشات شما در بین این محصولات نباشد ، شما می توانید به صورت لحظه ای با کارشناس و طراحان و چاپ آریانوس در تماس باشید .
نحوه قیمت گذاری در چاپ افست :
معمولا قیمت های کار چاپی بر اساس یک دورماشین چاپ تعیین میشوند ، یعنی از یک برگ تا ۵۰۰۰ برگ یک دور ماشین به حساب ی آید و محاسبه میشود و قیمتشان یکی می باشد و ۵۰۰۰ برگ به بالا هر ۱۰۰۰ برگ یک قیمت و یا قیمت گذاری بصورت پلکانی انجام میشود. قیمت گذاری ها متفاوت است و بسته به سیستم هر چاپخانه این قیمت گذاری ها تعین می شود. همچنین این نکته با اهمیت است که با توجه به اینکه هزینه ی ساخت زینک نیز ثابت می باشد یعنی از یک برگ تا ۵۰۰۰ برگ هزینه ثابت است پس در نتیجه به تیراژ کار بستگی پیدا نمیکند یعنی با افزایش تیراژ چاپ هزینه ی چاپ هر برگ کاهش می یابد.به همین دلیل از چاپ افست برای چاپ در تیراژ های پایین استفاده نمی شود.
هر چه سایز ماشین چاپ بزرگتر قیمت دستمزد کار چاپی آن نیز بیشتر میشود ، بنابراین شخص سفارش دهنده باید سایز کار و تیراژ آن را مد نظر قرار بدهد
ابعاد ماشین های چاپ افست :
دستگاه های چاپ افست با توجه به ابعاد چاپی و تعداد رنگ و توانایی چاپی که دارند طبقه بندی می شوند. دستگاه های متدوال و رایج موجود در ایران به لحاظ ابعاد چاپی سه مدل هستند :
- دستگاه جی تی اواین دستگاه قابلیت چاپ در ابعاد ۳۰ * ۴۵ و ۳۵ *۵۰ را دارد. از این دستگاه معمولا برای سفارش هایی با ابعاد کوچک و تیراژ پایین استفاده می شود. مانند : ست اداری، کارت ویزیت و ... با این دستگاه انجام می شود.
- دستگاه دو ورقیاین دستگاه قابلیت چاپ در ابعاد ۶۰ * ۴۵ و ۷۰ *۵۰ را دارد. این دستگاه رایج ترین مدل دستگاه در میان چاپخانه ها میباشد . اکثر سفارش ها را با این دستگاه می توان انجام داد. کارهایی مانند کتاب، مجله، سررسید، فولدر، بروشور، کاتالوگ، پوستر و ... با این دستگاه انجام می شود.
- دستگاه چهار و نیم ورقیاین دستگاه قابلیت چاپ در ابعاد ۶۰ * ۹۰ و ۷۰ *۱۰۰ را دارد. از این دستگاه بیشتر در صنعت چاپ و بسته بندی استفاده می شود چراکه در صنعت بسته بندی تیراژ سفارش ها بالاست و محدودیت زمان برای انجام آنها وجود دارد.